Vereniging van Visgroothandelaren Urk (VVU)

De Vereniging van Visgroothandelaren Urk (VVU) is opgericht in maart 1965. De VVU stelt zich tot doel: 'De bevordering van de belangen van de vishandel en de visverwerkende industrie in de meest uitgebreide zin'.

De vereniging telt momenteel zo'n 40 bedrijven. Voorzitter van de vereniging is Evert Jansen, secretaris Jakke Ras en penningemeerster Piet Buter. De dagelijkse gang van zaken en uitvoering van de diverse werkzaamheden zijn in handen van André de Vries. In dat opzicht werkt de VVU samen met de BedrijvenKring Urk, waar de Vries een soortgelijke functie heeft. Die samenwerking betreft met name de collectieve inkoop van zaken als energie, beveiliging, Arbo, zorgverzekeringen en dergelijke.

Het actuele ledenbestand van de VVU:
Diepvries Urk B.V.
Gebr Kramer B.V.
Fish Partners B.V.
Kramer Fish B.V.
Neerlandia B.V.
vd Groep B.V.
Starfish B.V.
Urk Export B.V.
Weerstand B.V.
Quick Frozen B.V.
Sea Fresh B.V.
Post Seafish B.V.
J.Koffeman Vishandel B.V.
van der Lee seafish B.V.
NorthSeaFood B.V.
Noordzee Urk B.V.
Visco Visgroothandel B.V.
Gebr Post B.V.
Marine Harvest Sterk B.V.
Frozen Food D. Visser B.V.
Visscher Seafood B.V.
Visgroothandel de Jong
Korf Vis B.V.
DaySeaDay B.V.
Zeevishandel J.Ras en Zn B.V.
Oromar B.V.
G.Koffeman B.V.
Varia Vis B.V.
Rodé vis
Baarssen Fish Processing
Topfish

De VVU houdt zich bovenal bezig met het behartigen van de belangen van de Urker visindustrie, en de bedrijven die direct of indirect ook hun vis op Urk betrekken. Het betreft dus niet uitsluitend Urker bedrijven. De VVU onderhoudt rechtstreekse contacten met de Urker afslag over ontwikkelingen die daar spelen, en is gesprekspartner voor de Urker vissers. Uiteraard is de VVU ook vertegenwoordigd in de Visfederatie waar samen met collega's het Nederlandse en Europese visserijbeleid op de voet wordt gevolgd en indien nodig op wordt geanticipeerd.

De VVU organiseert een aantal keren per jaar ledenvergaderingen, als de situatie in de sector daarom vraagt, of rond een bepaald thema. In het voorjaar wordt de jaarvergadering gehouden.
Verder is de VVU ook partner in Urk Fish Capital, waarin het samen met de aanvoer tot doel heeft om Urk & Vis te promoten, in de vorm van bijvoorbeeld Vlaggetjesdag, internationale beursdeelnames of algemene promotie.

Voor informatie kan contact opgenomen worden met het secretariaat van de VVU:

André de Vries
Burg. J. Schipperkade 10A Urk
Postbus 8, 8320 AA Urk
8320 AA URK - Nederland
T. +31 (0)527-688 164
F. +31 (0)527-688 139
M. +31 (0)6-227 967 12
E. info@vishandelarenurk.nl
I. www.visfederatie.nl

Onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u aan te melden op de Visfederatie nieuwsbrief!