Themabijeenkomst Duurzaamheid: Tegengaan voedselverspilling

Op 5 juni 2023 van 15.00 tot 16.00 organiseren we vanuit de Visfederatie een themabijeenkomst rondom voedselverspilling. Tijdens deze bijeenkomst zullen sprekers van Wageningen Universiteit en Stichting Samen tegen Voedselverspilling (STV) ons inzichten geven hoe wij als visverwerkende industrie en visgroothandel voedselverspilling tegen kunnen gaan.

STV vormt de beweging van bedrijven en publieke organisaties die hun krachten bundelen voor één gezamenlijk doel: het verminderen van voedselverspilling met de helft voor 2030. Daarmee wordt in Nederland jaarlijks 1 miljard kilo goed voedsel binnen de keten behouden. Op deze manier moet Nederland koploper zijn in het realiseren van Sustainable Development Goal 12.3.

Een belangrijke rol bij het verminderen van voedselverspilling ligt bij het verwaarden van reststromen. Om reststromen te verwaarden tot voedsel is er vaak een aanpassing in de reguliere keten nodig en een partij die de reststroom kan verwerken. Via deze themabijeenkomst zal ook gekeken worden of een verdere samenwerking met STV gerealiseerd kan worden. Zo zou gekeken kunnen worden of het voor bedrijven interessant is om samen met de WUR en STV de voedselverspilling in de eigen productie te meten, monitoren en te reduceren.

Saskia van der Laan, Programma Manager Business Solutions van Samen Tegen Voedselverspilling, laat jullie kennis maken met de huidige ontwikkelingen en trends binnen circulariteit en voedselverspilling. Wat voor inzicht geeft meten en monitoren? Wat levert een sector inzicht op en wat heb je er als ondernemer aan om deel te nemen? Zij vertellen over hun ervaringen met de sector benchmark inzichten binnen bijvoorbeeld retail en brood. Aanmelden kan via het secretariaat.

Bijlage: STV Introductie

Onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u aan te melden op de Visfederatie nieuwsbrief!